Verkoop en bedrijfsopvolging

Bent u van plan uw bedrijf of uw aandeel te verkopen dan kunt u, afhankelijk van uw bedrijfsvorm, verschillende regelingen treffen. Belangrijk hierbij is ook op de fiscale uitkomsten te letten.

Juridisch en strategisch advies

Onze betrokkenheid bij bedrijfsopvolgingstrajecten bestaat uit het geven van juridisch én strategisch advies en natuurlijk het opstellen van alle bijbehorende documenten. Of u nu een bedrijfsopvolging in de familie heeft, een management buy out of een (private equity) investeerder die aandeelhouder wordt; wij adviseren en begeleiden u in deze omvangrijke trajecten.

Zoals bijvoorbeeld bij een besloten vennootschap (bv) of een naamloze vennootschap (nv) hier kunt u uw opvolging op verschillende manieren regelen.

Directeur worden
Uw opvolger kan directeur van de bv worden, terwijl de aandelen in uw handen blijven. U kunt dan bijvoorbeeld als commissaris van de bv toezicht blijven houden.

Aandelen certificeren
U kunt er ook voor kiezen om de aandelen in de vennootschap te certificeren. Hierdoor wordt het voordeel uit de aandelen (winst uit onderneming) gescheiden van de juridische zeggenschap verbonden aan de aandelen. Er wordt hiervoor een stichting opgericht. De aandelen worden overgedragen waarna de stichting deze voor de aandeelhouders beheert.

Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen.

Meer advies nodig?

Ook bij de volgende situaties is het goed om advies bij de notaris in te winnen:

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact