Testament

Wat gebeurt er met uw geld, huis, bezittingen en schulden als u overlijdt? Zonder testament wordt uw nalatenschap volgens vaste regels verdeeld onder uw naaste familie. Heeft u andere wensen voor uw nabestaanden? Leg uw laatste wil dan vast in een testament.

Wat kan ik in mijn testament bepalen?

Met een testament bepaalt u zelf wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt van uw nalatenschap. U kunt bijvoorbeeld de positie van uw partner of kinderen beschermen of uw geld aan een goed doel nalaten. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in uw testament.

Soms zijn door het opstellen van een testament ook fiscale voordelen te behalen. Hiermee voorkomt u dat uw erfgenamen straks te veel erfbelasting betalen.

Alleen de notaris kan een testament opmaken. In een eerste bespreking bespreken wij uw wensen. U ontvangt van ons een concept en komt voor een tweede bespreking naar kantoor om het testament te ondertekenen.

Wilt u uw bestaande testament laten checken of wilt u advies of een testament in uw geval zinvol is? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer over een testament opstellen in de brochure. Wij helpen u uiteraard graag verder.

Checklist testament

De vragen in deze uitgebreide checklist geven u inzicht in de mogelijkheden van uw nieuwe of bestaande testament. De antwoorden zijn afhankelijk van uw levenssituatie, wensen en behoeften. Een testament is een persoonlijk document.

Waarom een testament

Bekijk hier een korte uitlegvideo om te zien hoe u alles goed regelt voor uw partner én kinderen.

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact