Starten van een onderneming

Bij het starten van uw eigen onderneming komt veel kijken. Niet alleen een goed ondernemingsplan is belangrijk. Ook de rechtsvorm en de financiering zijn bepalend.

Keuze rechtsvorm

Als u een bedrijf begint, heeft u de keuze uit verschillende rechtsvormen. Welke vorm het best bij u past, hangt af van uw situatie. U kunt kiezen voor een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid of mét rechtspersoonlijkheid.

Bij een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid bent u privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen zich verhalen op zowel uw ondernemingsvermogen als op uw privévermogen.

Kiest u een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, dan is de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden die uit het ondernemen voortvloeien, en niet uzelf.

Na de oprichting

Het dienstenpakket voor ondernemers reikt verder dan de oprichting van uw bedrijf. Ook in de toekomst kunnen wij voor u van betekenis zijn. Zoals bij de begeleiding van bedrijfsopvolging, splitsing, herstructurering, toetreding nieuwe partners, statutenwijziging, wijziging maatschaps- of vennootschapsovereenkomst.

Bent u als startende ondernemer op zoek naar een notaris die professioneel met u meedenkt en u actief adviseert? Ons team staat voor u klaar.

Welke rechtsvorm past bij uw bedrijf?

Doe deze handige test van 3 minuten om te bepalen welke bedrijfsvorm het beste bij uw onderneming past. Uit deze test ontvang u alvast een eerste advies.

A smiling pretty middle-aged businesswoman outside an office building. Cheerful corporate people. High quality photo

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact