Samenwonen

Woont u samen of gaat u samenwonen? In de wet is hiervoor niets geregeld. Afspraken vastleggen in een samenlevingscontract geeft duidelijkheid en heeft voordelen met uw partner, maar ook wanneer u het huis deelt met een vriend of familielid.

Voordelen van een samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is niet verplicht. Toch raden wij aan deze op te stellen. Banken vragen om een samenlevingsovereenkomst bij het aanvragen van een hypotheek en pensioenfondsen bij het aanmelden van uw partner voor uw nabestaandenpensioen. 

Maak ook afspraken als één van u overlijdt. Deze zijn alleen geldig als ze in een notarieel samenlevingscontract staan. Of stel dat uw partner de afspraken niet nakomt of één van jullie met een schuldeiser te maken krijgt? Een notariële overeenkomst is sterker bewijs dan een zelfgemaakt contract.

Het voordeel van een samenlevingscontract dat bij de notaris is vastgelegd, is dat deze voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor fiscaal partnerschap en ook aan de eisen die pensioenfondsen stellen voor partnerpensioen. 

Wij adviseren u graag bij het opstellen van een samenlevingsovereenkomst. Lees meer over samenwonen in de brochure.

Zaken goed geregeld

Jullie willen zaken goed geregeld hebben met een samenlevingscontract. Met deze 5 stappen brengt u handig in kaart welke afspraken jullie samen willen maken.

Voordelen samenlevingscontract

Bekijk deze korte uitlegvideo over de voordelen van een samenlevingscontract

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact