Onroerend goed

Woning kopen

Het kopen van een woning is een hele stap. Daarom is het belangrijk dat u bij het hele proces goed begeleid wordt. Tegenwoordig zijn er notariskantoren die juist op die begeleidende rol bezuinigen. Wij van Veldjesgraaf & Korlaar notarissen gaan daar niet in mee. Wij kiezen voor een toegankelijke en persoonlijke aanpak, waarbij u zich vrij moet voelen om vragen te stellen. Daarom wordt u bij ons niet geconfronteerd met aanvullende kosten.

Vaak is bij de aankoop van een woning een makelaar betrokken. De makelaar maakt voor de koper en de verkoper een koopovereenkomst op. Daarbij kunt u aangeven dat u graag wilt dat de overdracht van de woning op ons kantoor plaatsvindt. De makelaar zal de koopovereenkomst dan naar ons kantoor toesturen.

Ook aan uw bank of tussenpersoon kunt u opgeven dat de overdracht op ons kantoor plaats zal vinden. Zij zullen er vervolgens voor zorgen dat de hypotheekopdracht bij de notaris terecht komt.

Ongeveer een week voordat de overdracht plaatsvindt, zult u van ons een concept van de akte en een financiële afrekening ontvangen. Deze afrekening biedt een totaaloverzicht van de te betalen en te ontvangen gelden (koopsom, lening, kosten makelaar, kosten notaris etc.).

Lees meer over het kopen van een woning in de brochure.

Woning kopen of verkopen

Woning verkopen

Als u uw huis verkoopt, zal de koper vaak de notaris kiezen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het proces voor beide partijen goed verloopt. Wij zullen er onder meer voor zorgen dat bij uw bank een aflosnota wordt aangevraagd, zodat uw hypothecaire lening kan worden afbetaald.

Mocht u naar aanleiding van de verkoop van uw woning vragen hebben, dan kunt u uiteraard bij ons terecht.

Lees meer over het verkopen van een woning in de brochure.

Hypotheek

Wanneer u geld leent bij de bank, wil de bank daarvoor in ruil vaak een hypotheekrecht hebben. Door middel van het hypotheekrecht heeft de bank een voorkeurspositie ten opzichte van andere schuldeisers, daarnaast dient uw woning als onderpand.

Om een hypotheekrecht te vestigen dient een hypotheekakte gepasseerd te worden bij de notaris. Vaak zal dit samenvallen met de aankoop van uw woning, maar bijvoorbeeld ook als u uw hypotheek wilt laten oversluiten naar een andere bank.

Hypotheek
Projecten

Projecten

Veldjesgraaf & Korlaar notarissen heeft jarenlange ervaring in het realiseren van vastgoedprojecten.

Bent u als projectontwikkelaar op zoek naar een notaris die met u meedenkt en u actief adviseert? Het team van Veldjesgraaf & Korlaar staat voor u klaar.

Kavelruil en herinrichting

Door middel van een kavelruil kunnen meerdere partijen op efficiente wijze meerdere stukken grond aan elkaar overdragen. In sommige gevallen wordt de kavelruil door de overheid in gang gezet (we spreken dan van herinrichting), maar u kunt ook op vrijwillige basis een kavelruil uitvoeren.

Wanneer sprake is van een kavelruil die aan de wettelijke vereisten voldoet, hoeft geen overdrachtsbelasting afgedragen te worden. Door te kiezen voor een kavelruil kunnen dus fiscale voordelen behaald worden.

Veldjesgraaf & Korlaar notarissen heeft meerdere kavelruilen succesvol afgerond. Mede vanwege onze agrarische specialisatie weten zowel particulieren als overheidsinstanties ons op dit gebied te vinden.

Scherpenzeel

Woudenberg

  • Openingstijden:
  • Maandag tot vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur