Samen één testament opstellen is dat mogelijk?

12 juli 2022 | Nieuws

Samen delen jullie alles. Daarom willen jullie ook samen een testament laten opstellen bij de notaris. Maar helaas, de notaris moet dit verzoek weigeren. Iedereen moet een eigen testament laten opstellen. Willen jullie toch gezamenlijk zaken regelen, zoals de voogdij over jullie kinderen? Dan nemen jullie allebei in jullie testament een voogdijbepaling op. Het is uiteraard dan wel handig om allebei naar dezelfde notaris te gaan.

Maar waarom mag dat eigenlijk niet, een gezamenlijk testament opstellen? Iedereen moet de vrijheid hebben om zelf te bepalen wat er in zijn of haar testament staat. Dat noemen we testeervrijheid. Door samen bij de notaris te zitten, kan iemand zich gedwongen voelen mee te gaan in het verhaal van de ander. Wat er in jouw testament komt te staan, dat weten alleen de notaris en jij. De notaris heeft een geheimhoudingsplicht, dus zelfs jouw partner komt niet te weten wat er in jouw testament staat. Behalve als je het zelf deelt natuurlijk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

 

bron: notaris.nl is een website van de KNB

Waar kunnen wij u bij helpen?

Wij zijn een full-service notariskantoor op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Onze specialisatie ligt op het gebied van familie- en erfrecht, vastgoed en ondernemingsrecht.

familie- & erfrecht

Sommige momenten zijn zó belangrijk, dat ze notarieel vastgelegd moeten worden. 

vastgoed

Woning, commercieel vastgoed of projectontwikkeling. Begeleiding en zekerheid is een must.

onderneming

Wij helpen u bij de juridische en fiscale kant van het zakendoen. Ook als u starter bent.

Heldere aanpak & persoonlijk contact