Levenstestament en volmacht

Wat moet u allemaal regelen wanneer u lichamelijk of geestelijk achteruit zou gaan als u ouder wordt, of na een ongeluk? Dan is het goed eens na te denken over wie uw belangen behartigt als u dit zelf niet meer kunt.

Wat is een levenstestament en volmacht?

In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt, en op welke manier die persoon dat zal doen. Zo houdt u zelf de regie.

Een levenstestament bestaat vaak uit twee onderdelen: een financieel deel en een persoonlijk en medisch deel. U legt alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast. Bij het financieel deel wordt onder andere het beheren van uw administratie of het geven van instructies voor het verkopen van uw huis verstaan. In persoonlijk en medisch deel kunt u aangeven dat een arts voor bepaalde medische handelingen toestemming nodig heeft van uw vertrouwenspersoon als u zelf niet meer in staat bent deze toestemming te geven.

Goed om te weten

Het levenstestament geldt tijdens uw leven en gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Dat regelt u in een testament.

Lees meer over het levenstestament in de brochure. Wij helpen u uiteraard graag verder.

Checklist levenstestament

In deze checklist kunt u alvast nadenken over de keuzes die mogelijk zijn. In het gesprek met de notaris kunt u doorpraten over de voordelen en nadelen van deze keuzes of extra uitleg krijgen over keuzes die u nog niet kunt beantwoorden.

 • Wat gaat uw vertrouwenspersoon voor u doen?
 • Wie wordt uw vertrouwenspersoon?
 • Hoe wilt u het toezicht regelen?
 • Wat kunt u regelen voor onvoorziene omstandigheden?
 • Wie informeert u over uw levenstestament?

vraag vrijblijvend een offerte aan

  Kies een vestiging voor uw bericht

  Ons team

  Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

  Heldere aanpak & persoonlijk contact