Hypotheek afsluiten of oversluiten

Er zijn verschillende redenen om een hypotheek af te sluiten. Voor het kopen van een nieuwe woning of het oversluiten van uw bestaande hypotheek. U kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Bijvoorbeeld voor de financiering van een verbouwing.

Hypotheek

Wanneer u geld leent bij de bank, wil de geldverstrekker daarvoor in ruil vaak een hypotheekrecht hebben. Door middel van het hypotheekrecht heeft de geldverstrekker een voorkeurspositie ten opzichte van andere schuldeisers, en dient daarnaast uw woning als onderpand.

Om een hypotheekrecht te vestigen zal een hypotheekakte getekend (passeren) moeten worden bij de notaris. Vaak zal dit samenvallen met de aankoop van uw woning, maar ook als u uw hypotheek wilt laten oversluiten naar een andere geldverstrekker.

Hypotheek oversluiten

In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om uw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker of andere hypotheekvorm. Uw hypotheekadviseur kan dit voor u uitzoeken. Is het voordelig om uw hypotheek over te sluiten? Dan zal dit met een hypotheekakte geregeld moeten worden.

De akte van levering en hypotheekakte stellen wij graag voor u op. Of u nu geld leent bij een bank, familie, vrienden of bij uw eigen vennootschap.

Laat u informeren en krijg tips in deze handige brochure. Neem gerust contact met ons op voor meer advies, wij helpen u graag verder.

Vakantiewoning kopen​?

Waar moet u op letten bij het kopen van een vakantiehuis? Bekijk deze behulpzame video van ‘Jessica weet raad’.

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact