Huwelijk

U wilt trouwen? Gefeliciteerd! De meeste mensen in Nederland kiezen hiervoor als ze hun relatie officieel willen maken. Door te trouwen regelt de wet automatisch een aantal zaken voor u. Willen jullie zelf bepalen hoe bepaalde zaken geregeld zijn? Leg dit vast in huwelijkse voorwaarden.

Trouwen doet u in beperkte gemeenschap van goederen

Als u trouwt dan doet u dit sinds 1 januari 2018 in beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk ontstaan, van u samen zijn. Uitzonderingen hierop zijn erfenissen en schenkingen die u ontvangt voor en tijdens uw huwelijk. Die blijven van u persoonlijk, tenzij anders is aangegeven. Dit is wettelijk zo geregeld

Huwelijkse voorwaarden

Het beste kunt u huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden opstellen voordat u gaat trouwen, maar het kan eventueel ook nadat u al getrouwd bent. Er zijn diverse redenen om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Bijvoorbeeld wanneer een van de partners een eigen onderneming heeft of wanneer een van de partners een hoger aandeel heeft in de eigen woning. Met de notarieel vastgelegde voorwaarden houden jullie zakelijk en privé gescheiden. Hierdoor is uw partner beschermd tegen eventuele schuldeisers van de onderneming en is het bovendien duidelijk wie de eigenaar van de onderneming is.

Als u huwelijkse voorwaarden op wilt laten stellen of meer advies wilt, dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Algehele gemeenschap van goederen vóór 2018

Bent u vóór 2018 getrouwd zonder voorwaarden? Dan was dit in algehele gemeenschap van goederen. De wet die sinds 1 januari 2018 geldt, verandert hier niets aan.

Lees meer over het huwelijk in de
brochure.

Een handig overzicht met de belangrijkste verschillen

Wat past het beste bij jullie? Trouwen,
geregistreerd partnerschap, met of
zonder voorwaarden,
samenlevingscontract. Vergelijk op
deze handige pagina de verschillen
met elkaar.

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact