Geregistreerd partnerschap

Als u niet wilt trouwen maar toch uw relatie officieel wilt maken, kunt u kiezen voor geregistreerd partnerschap. Dan weet u zeker dat de wet automatisch een aantal zaken voor u regelt. Willen jullie zelf bepalen hoe bepaalde zaken geregeld zijn? Leg dit vast in partnerschapsvoorwaarden.

Beperkte gemeenschap van goederen

Als u een geregistreerd partnerschap aangaat zonder voorwaarden, dan doet u dit sinds 1 januari 2018 in beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent kort gezegd dat alle bezittingen en schulden die tijdens het geregistreerd partnerschap ontstaan, van u samen zijn.

Partnerschapsvoorwaarden

Het beste kunt u partnerschapsvoorwaarden opstellen voordat u gaat samenwonen, maar het kan ook achteraf.

Wilt u liever zelf bepalen wat u wel en niet samen deelt? In partnerschapsvoorwaarden legt u vast welke bezittingen en schulden van u samen zijn en welke persoonlijk. U kunt er ook voor kiezen dat alles van u samen is (algehele gemeenschap van goederen).

Als u partnerschapsvoorwaarden op wilt laten stellen of meer advies wilt, dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Algehele gemeenschap van goederen vóór 2018

Bent u vóór 2018 als partners geregistreerd zonder voorwaarden? Dan was dit in algehele gemeenschap van goederen. De wet die sinds 1 januari 2018 geldt, verandert hier niets aan.

Lees meer over het geregistreerd partnerschap in de brochure.

Trouwen of geregistreerd partners worden?

In huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden bepaal je zelf welke spullen van jullie persoonlijk blijven en wat van jullie samen is.

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact