Fusie en splitsing

Een fusie of splitsing vereist een notariële akten. Veldjesgraaf & Korlaar notarissen is u hierbij graag van dienst. Onze specialisten in ondernemingsrecht kennen de procedures en nemen uw zorgen rond fusie of splitsing uit handen.

Overdracht

De hoofdlijn bij juridische fusies is dat daar twee of meer rechtspersonen bij betrokken zijn, bijvoorbeeld twee bv’s. Het vermogen van één of meer van de verdwijnende rechtspersoon of rechtspersonen gaat naar de overblijvende rechtspersoon. Dit is een vergaande vorm van fuseren. Een andere vorm is de aandelenfusie. Dan krijgt de ene vennootschap in ruil voor de eigen aandelen, aandelen in de andere vennootschap.

Juridische fusie en splitsing zijn niet vormvrij. U heeft er een notariële akte voor nodig. Wij verzorgen de formele procedures en zorgen ervoor dat gedurende het hele traject alle van belang zijnde juridische zaken en gevolgen aan bod komen. Daarmee kunt u telkens afgewogen keuzes maken en vervolgstappen zetten.

Bent u als ondernemer op zoek naar een notaris die professioneel met u meedenkt en u actief adviseert? Ons team staat voor u klaar.

Meer advies nodig?

Ook bij de volgende situaties is het goed om advies bij de notaris in te winnen:

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact