Eigen bijdrage zorg

Hoe voorkom ik dat ik mijn huis of vermogen moet opeten bij opname in zorginstelling? Er zijn verschillende manieren om uw vermogen te verlagen zoals door schenkingen en een goed opgesteld testament. Daardoor kunt u de eigen bijdrage niet altijd voorkomen, maar zeker wel verlagen.

Wat kan ik in mijn testament bepalen?

De Wet Langdurige Zorg (WLZ) heeft als gevolg dat u mogelijk een eigen bijdrage verschuldigd bent als u thuis of in een verpleeghuis zorgverlening ontvangt.

Deze bijdrage is onder meer afhankelijk van uw vermogen (Box 3 van de inkomstenbelasting). Een van de mogelijke gevolgen van de eigen bijdrage is dat u op uw vermogen moet interen om de bijdrage te kunnen voldoen.

Veel mensen hebben echter de wens dat een gedeelte van hun vermogen moet toekomen aan bijvoorbeeld hun kinderen. Er zijn verschillende manieren om uw vermogen te verlagen zoals door schenkingen en een goed opgesteld testament.

Wij hebben de kennis in huis om u van goed advies te kunnen voorzien.

Goed om te weten

Bij de opname wordt voor de hoogte van de eigen bijdrage gekeken naar uw vermogen van twee jaar geleden. Het is daarom verstandig om tijdig de notaris in te schakelen.

vraag vrijblijvend een offerte aan

    Kies een vestiging voor uw bericht

    Ons team

    Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

    Heldere aanpak & persoonlijk contact