Informatie in verband met het coronavirus

Door het RIVM en de Rijksoverheid zijn richtlijnen opgesteld in verband met het Corona-virus. Als kantoor houden wij ons aan die richtlijnen.

Wij proberen het passeren van akten zo veel mogelijk door te laten gaan. Wij hebben veel contactmomenten met cliënten op ons kantoor. Vanwege de veiligheid van onze medewerkers en overige cliënten, verzoeken wij u daarom om de volgende regels in acht te nemen:

1. Wanneer u Corona verschijnselen heeft verzoeken wij u om ons kantoor niet te bezoeken
Wanneer u last hebt van de bekende Corona verschijnselen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn (geweest) verzoeken we u om niet bij ons kantoor langs te komen en telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen.

2. Probeer met zo min mogelijk personen op ons kantoor te verschijnen
Zorgt u ervoor dat alleen de personen die de akte moeten ondertekenen bij een afspraak aanwezig zijn. Wij verzoeken u om geen familie of andere begeleiders naar de afspraak mee te brengen. Ook verzoeken wij makelaars, tussenpersonen en andere adviseurs om hun aanwezigheid bij het passeren van de akten te beperken.

Zolang deze maatregelen van kracht zijn, zullen wij ook geen koffie en thee serveren als u bij ons op kantoor komt.

Het is alleen mogelijk om op afspraak op ons kantoor langs te komen.

3. Houdt u aan de adviezen van de overheid
Dat betekent onder andere:

4. Probeer voor het passeren van de akte zo veel mogelijk onduidelijkheden opgelost te hebben
Wij proberen de contactmomenten zo kort mogelijk te houden. Daarom verzoeken wij u om eventuele vragen of opmerkingen zo veel mogelijk op voorhand per e-mail of via de telefoon aan ons door te geven. Tijdens het passeren van de akte zal hier minder ruimte voor zijn en zullen wij ons enkel houden aan de juridische formaliteiten.

Als bij het passeren blijkt dat de afspraken tussen partijen niet duidelijk zijn of niet duidelijk aan ons zijn doorgegeven, kunnen wij de afspraak verzetten.

5. Volmachten zijn tijdelijk gratis
Voor veel handelingen is het mogelijk een volmacht te verlenen. Zolang deze maatregelen van kracht zijn, kunt u voor akten die op ons kantoor passeren gratis een volmacht afgeven. Een medewerker van ons kantoor zal de akte dan namens u ondertekenen. U hoeft dan niet bij het passeren van de akte aanwezig te zijn.

Als u kiest voor een volmacht dient u er rekening mee te houden dat u wel geidentificeerd moet worden en dat vastgesteld moet worden dat u de volmacht heeft getekend. De volmacht dient dan ook bij ons op kantoor of via een videoverbinding ondertekend te worden. In het geval de volmacht op ons kantoor ondertekend wordt, heeft u enkel contact met een medewerker van ons kantoor en niet met andere betrokkenen. U dient daarbij uw legitimatiebewijs mee te brengen.

Het afgeven van een volmacht is om juridische redenen niet mogelijk:

6. Beperkte bezetting
Er is een minimale bezetting aanwezig. Dat komt doordat sommige medewerkers uit voorzorg thuiswerken en medewerkers met ziekteverschijnselen verplicht thuiswerken. Hierdoor zijn wij soms minder goed bereikbaar. Het beste kunt u ons via e-mail bereiken.

7. Tijdelijk geen legalisaties
We willen voorkomen dat mensen ons kantoor bezoeken terwijl dat niet strikt noodzakelijk is. Daarom legaliseren wij op dit moment geen documenten voor andere notariskantoren of instanties. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met het notariskantoor of de instantie van wie u de volmacht heeft ontvangen.

Ten slotte
Deze maatregelen gelden tot nader orde.

Voor meer informatie over hoe het notariaat met het Corona-virus omgaat verwijzen wij u naar de website van onze beroepsorganisatie.

Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking. Namens onze medewerkers en onze overige klanten.

Laatste wijzigingen: woensdag 30 september 2020 om 10:23 uur.

Scherpenzeel

Woudenberg

  • Openingstijden:
  • Maandag tot vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur

Contactformulier