Agrarische ondernemingen

De agrarische sector is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Van eenvoudig ‘boeren’ is geen sprake meer. Vandaag de dag zijn het grote (familie) bedrijven met een complexe bedrijfsvoering. Om u als agrariër goed te kunnen adviseren, heeft Veldjesgraaf & Korlaar van het agrarische recht haar specialisme gemaakt.

Wet- en regelgeving agrarisch recht

De wet- en regelgeving op het gebied van agrarisch recht verandert veelvuldig voor u als ondernemer. Dit alles zorgt ervoor dat er geregeld specifiek juridische vragen ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van productierechten en betalingsrechten. Zaken als de steeds complexere agrarische bedrijfsoverdrachten, kavelruil en pachtzaken. Deze specifieke aspecten hebben ook consequenties voor u als agrariër, uw opvolgers en uw naaste familie in de privésfeer.

Familiebelangen & zakelijke verhoudingen
Agrarische bedrijven zijn doorgaans gebonden aan grond. In agrarische bedrijven lopen familieverhoudingen en zakelijke verhoudingen vaak in elkaar over. Dit komt tot uitdrukking in huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract, erfrecht, maatschapscontracten, opvolgingsvraagstukken en geleidelijke vermogensoverdracht (estate planning).

De meeste agrarische bedrijven worden als eenmanszaak gevoerd of als maatschap. Runt u het bedrijf samen met uw partner? Of met één of meer van uw kinderen of wellicht een compagnon buiten uw gezin of familie?

Elke situatie vraagt eigen oplossingen, met oog voor zowel het bedrijf, het eigendom, als de familiebelangen.

Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen.

Meer advies nodig?

Veldjesgraaf & Korlaar is u graag van dienst bij:

 • Gedegen advies over pacht
 • Overdracht vastgoed en grond
 • Opstellen pachtovereenkomst
 • Begeleiding bedrijfsoverdracht
 • Kavelruil en herinrichting
 • Productie- en betalingsrechten
 • Verkoop en bedrijfsopvolging
 • Zaken rond uw pensioen
 • Bedrijfsopvolging per testament

vraag vrijblijvend een offerte aan

  Kies een vestiging voor uw bericht

  Ons team

  Wij zijn betrokken bij onze klanten en onze regio. Ons team staat altijd persoonlijk voor u klaar met kennis, expertise en een heldere aanpak.

  Heldere aanpak & persoonlijk contact